عوارض دیابت بر بدن و جنین

 عوارض بلند مدت دیابت به تدریج پیشرفت می کند. هر چه مدت طولانی تری دیابت داشته باشید و کنترل روی قند خونتان کمتر شود ریسک این عوارض بیشتر می شود. عوارض دیابت ممکن است ناتوان کننده یا حتی تهدیدی برای زندگی فرد باشد.


عوارض دیابت

از عوارض دیابت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

بیماری قلبی عروقی

دیابت به تدریج ریسک مشکلات قلبی عروقی گوناگون از جمله: بیماری عروق کرونر به همراه درد قفسه سینه (آنژین)، حمله قلبی، سکته مغزی و تنگی عروق (آترواسلکروزیس) را افزایش می دهد. اگر شما دیابت دارید، بیشتر در معرض بیماری قلبی یا سکته مغزی هستید.

سوزش پا

آسیب عصبی (نوروپاتی)

قند اضافی می تواند به دیواره ی مویرگ ها، که اعصاب شما به ویژه اعصاب پاهایتان را تغذیه می کنند، آسیب بزند. این می تواند منجر به احساس گزگز، احساس کرخی و بی حسی، سوزش یا دردی که معمولا از نوک پنجه ها یا انگشتان شروع می شود و به تدریج به سمت بالا می رود، شود.

اگر درمان کنار گذاشته شود، شما تمام حس ادراکی را در اندام های درگیر از دست می دهید. آسیب به اعصاب مرتبط با گوارش، می تواند منجر به ایجاد مشکلاتی به همراه حالت تهوع، استفراغ، اسهال و یبوست کند. برای مردان ممکن است منجر به اختلال در نعوظ شود.

آسیب کلیوی (نفرویابتی)

کلیه ها شامل میلیون ها گروه عروق خونی کوچک (گلومرول) هستند، که مواد زائد خون شما را فیلتر می کنند. دیابت می تواند به این سیستم فیلتراسیون حساس آسیب بزند. آسیب شدید می تواند منجر به نارسایی کلیه یا بیماری کلیوی مرحله آخرغیرقابل برگشت شود. در این حالت ممکن است فرد نیاز به دیالیز و یا حتی پیوند کلیه پیدا کند.

آسیب چشمی (رتینوپاتی)

دیابت می تواند به عروق خونی شبکیه آسیب بزند. رتینوپاتی دیابت منجر به کوری می شود. دیابت همچنین سایر وضعیت های جدی بینایی مثل آب مروارید و آب سیاه را تحت تأثیر قرار می دهد.

زخم پای دیابتیآسیب به پا

آسیب عصبی در پاها یا جریان خون ضعیف به پاها، ریسک عوارض مختلفی را در پا افزایش می دهد. اگر درمان کنار گذاشته شود، بریدگی ها و تاول ها می تواند عفونت های جدی را به بار بیاورد، که غالباً پاسخ به درمان ضعیفی دارند. این عفونت ها ممکن است سرانجام نیاز به قطع انگشت، پا یا ساق داشته باشد.

درگیری های پوستی

دیابت ممکن است شما را در مقابل مشکلات پوستی مثل عفونت های باکتریال و قارچی حساس کند.

آسیب شنوایی

مشکلات شنوایی در میان افراد دیابتی خیلی رایج است.

بیماری آلزایمر

دیابت نوع n ممکن است احتمال بیماری آلزایمر را افزایش دهد. هر چه کنترل روی قند خونتان ضعیف تر باشد، عوارض خطرناک تری بروز پیدا می کند. گرچه اینها نظریه هایی هستند که چگونگی ارتباط با این بیماری ها را نشان می دهند و هیچ کدام تاکنون اثبات نشده اند.

دیابت بارداری چیست؟

عوارض دیابت بارداری

بیشتر زنانی که دیابت بارداری دارند نوزادان سالمی به دنیا می آورند. گرچه عدم درمان و عدم کنترل قند خون می تواند منجر به مشکلاتی برای مادر و نوزاد شود. عوارضی که برای نوزادان می تواند در نتیجه دیابت بارداری اتفاق بیفتد شامل:

رشد بیش از اندازه

گلوکز اضافی می تواند از جفت عبور کند و پانکراس نوزادتان را برای تولید اسنولین اضافی فعال کند. این مسئله می تواند منجر به رشد بیش از حد نوزادتان شود(ماکروزومیا). نوزادان بیش از اندازه بزرگ سزارین می شوند.

قند خون پایین

گاهی اوقات نوزادان مادران با دیابت بارداری، مدت کوتاهی پس از تولد بخاطر محصولات انسولین بالای خودشان، با قند خون پایین رشد می کنند.(هیپوگلسیمی)

با غذا دادن زود به زود و گاهی تزریق کردن محلول گلوکز به صورت داخل وریدی، قند خون نوزاد به سطح نرمال برمی گردد. دیابت نوع n در مراحل بعدی زندگی، نوزادان مادرانی که دیابت بارداری دارند را در معرض بیشتر چاقی و دیابت نوع n قرار میدهد.

دیابت بارداری

مرگ

دیابت بارداری بدون درمان می تواند منجر به مرگ نوزاد حتی قبل از تولد یا مدت کوتاهی پس از تولد شود.

عوارض در مادران با دیابت بارداری شامل:

پره کلاسی

 این وضعیت با افزایش فشارخون، پروتئین اضافی در ادرار و ادم در ساق و پاها مشخص می شود. پره کلاسی می تواند منجر به عوارض جدی یا حتی تهدید کننده زندگی برای مادر و نوزاد شود.

عواقب دیابت بارداری

اگر شما یکبار دیابت بارداری داشته باشید، در بارداری بعدی بازهم در معرض گرفتن دیابت هستید. همچنین با افزایش سن احتمال تشدید دیابت در شما (معمولا دیابت نوع n ) وجود دارد.

عوارض دیابت نهان

دیابت نهان ممکن است به سمت دیابت نوع n پیشرفت کند.

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
پرسش از دکتر