درمان زخم پای دیابتی

زخم پای دیابتی یک عارضه ى رایج از دیابت کنترل نشده است که در اثر شکست بافت پوست و قرار گرفتن در معرض لایه های زیر ایجاد مى شود.

زخم پای دیابتی بیشتر در زیر انگشتان بزرگ پا رایج هستند و می توانند تا استخوان پا را تاثیر بگذارند.همه ى افراد مبتلا به دیابت می توانند دچار زخم پای دیابتی و درد پا شوند ، اما مراقبت از پا می تواند به جلوگیری از آن ها کمک کند.
 درمان قطعی زخم پای دیابتی درمان قطعی زخم پای دیابتی
درمان زخم پای دیابتی و درد پا، بسته به علل آن ها متفاوت است. هر گونه درد و ناراحتی در پا را با پزشک خود در میان بگذارید تا اطمینان حاصل شود که مشکل جدی نیست، زیرا زخم های آلوده می توانند منجر به قطع عضو شوند.

درمان زخم پای دیابتی

برای جلوگیری از درد و زخم پای دیابتی خود کم تر بر روى آن بایستید . فشار ناشى از راه رفتن می تواند عفونت را بدتر کند و زخم را گسترش دهد. در افرادی که دارای اضافه وزن هستند، فشار اضافی می تواند باعث درد پا شود.
پزشکتان ممکن است توصیه کند که لباس های خاصی برای محافظت از پاهای خود استفاده کنید مانند کفش های دیابتی.
پزشکان می توانند زخم پای دیابتی را با حذف پوست مرده، اشیای خارجى یا عفونت هایی که ممکن است زخم را ایجاد کرده باشند، حذف کنند.
عفونت یک عارضه ى جدی زخم  پای دیابتی است و نیاز به درمان سریع دارد. همه ى عفونت ها به یک شیوه درمان نمی شوند. بافت اطراف زخم ممکن است به یک آزمایشگاه ارسال شود تا مشخص شود کدام یک از آنتی بیوتیک ها کمک خواهد کرد. اگر پزشک شما یک عفونت جدی را تشخیص دهد، ممکن است یک آزمایش اشعه ایکس برای یافتن علائم عفونت استخوانی درخواست کند.

براى جلوگیرى از عفونت زخم پای دیابتی می توان این کار ها را انجام داد:

#حمام پا 

#خشم نگه داشتن زخم با تعویض مکرر پانسمان

#آنزیم درمانى

#پماد حاوی آلژینات های کلسیم برای مهار رشد باکتری

داروها

پزشک شما ممکن است آنتی بیوتیک ، آنتى پلاکت، یا داروى ضد لخته را تجویز کند. بسیاری از این آنتی بیوتیک ها به استافیلوکوک اورئوس، باکتری هایی که علت ایجاد عفونت های استاف هستند ، یا استرپتوکوک بتا همولیتیک ، که معمولا در روده شما یافت می شوند، حمله می کنند.

با پزشک خود در رابطه با سایر بیمارى هایى که دارید از جمله HIV و مشکلات کبدی که ممکن است خطر عفونت با این باکترى هاى خطرناک را افزایش دهند صحبت کنید.

درمان موضعى

بسیاری از درمان های موضعی برای زخم پای دیابتی موجود است از جمله:

#پماد حاوى نقره

#یا کرم نقره سولفادیازین

#پماد حاوى ید

#جراحی

پماد زخم پای دیابتی

پزشک شما ممکن است جراحى را توصیه کند. یک جراح می تواند فشار اطراف زخم را با تراشیدن استخوان پا یا از بین بردن ناهنجاری های پا مانند bunions یا hammertoes کاهش دهد.

به احتمال زیاد نیازی به جراحی براى زخم پای دیابتی شما نیست. با این حال، اگر هیچ گزینه درمان دیگر نمی تواند به بهبود زخم شما کمک کند یا عفونت، پیشرفت شدیدى داشته است ، جراحی می تواند از بدتر شدن زخم شما جلوگیری کند یا جلوى قطع عضو را بگیرد.

می توانید مقاله ی درمان زخم پای دیابتی با رگراهیل را مطالعه کنید.

درمان هاى خانگى زخم پای دیابتی

-عسل

هنگامی که ناحیه ى زخم تمیز است و خونریزی متوقف شده است مقدار زیادی عسل بر روی زخم اعمال کنید و آن را با باند بپوشانید. عسل برای خواص ضد عفونی کننده ى آن شناخته شده است و از این رو مانع از رشد باکتری ها در زخم ها می شود. عسل به طور گسترده ای در آمریکا به عنوان درمان زخم های مزمن استفاده می شود.

ضخامت عسل از زخم ها در مقابل گرد و غبار و دیگر امور عفونت ها حفاظت مى کند. عسل نیز با کمک مایعات تولید شده بدن، زخم ها را مرطوب می کند. بر خلاف آنتی بیوتیک ها، عسل احساس سوزش ایجاد نمی کند. عسل پاستوریزه نشده که در یک مکان تاریک و سرد نگهداری می شود، بهترین درمان برای زخم هاست. یک نوع عسل از نیوزیلند نتایج دلخواهى را در بسیاری از موارد ارائه کرده است.

-پیاز

برای نتایج بهتر، شما می توانید مقدارى پیاز خالص را به عسل اضافه کنید. پیاز حاوی عامل ضد میکروبی فعال به نام آلیسین است که به بهبود سریع زخم کمک می کند. حداقل یک ساعت آن را روى زخم نگه دارید. این فرایند باید روزانه هشت بار تکرار شود.

-سیر و برگ موز

زخم هاى چرکى باید با برگ یا پوست موز درمان شود. سیر با عامل ضد میکروبی آلیسین، باعث بهبودی زخم و جلوگیری از رشد باکتری ها می شود. چند قطعه سیر را له کنید و آنها را باهم مخلوط کنید.

مخلوط را بر روی زخم بگذارید و حداکثر 15 دقیقه نگه دارید و سپس پانسمان را بردارید. ماهیت قوی سیر باعث مى شود که پوست در تماس مدت طولانی با آن می سوزد.

-سرکه

سرکه به شدت براى زخم هایى که آهسته بهبود می یابد موثر است اما دیابتی ها باید احساس خستگی ناشی از تماس سرکه با پوست را تحمل کنند. سرکه را با آب مخلوط کنید و مخلوط را به طور مستقیم بر روی زخم بگذارید. اگر زخم متورم شده باشد، می توانید چند قطعه یخ بر روی آن بمالید.

خواندن مقاله درمان گیاهی دیابت را به شما توصیه می کنیم.

پیشگیری از مشکلات زخم پای دیابتی

طبق گفته ى انجمن پزشکی پا درمانى آمریکا، 14 تا 24 درصد آمریکایی ها مبتلا به زخم های پای دیابتی آمبولیزه می شوند. مراقبت پیشگیرانه بسیار مهم است. گلوکز خون خود را کنترل کنید، چرا که خطر ابتلا به هر گونه مشکل مربوط به دیابت با ثابت ماندن گلوکز خون در محدوده ى سالم کاعش مى یابد.
همچنین می توانید براى جلوگیری از مشکلات پاى دیابتی اقداماتى انجام دهید از جمله:
  • شستن روزانه ى پا ها  
  • ناخن هاى پا را مرتب کوتاه کنید اما نه خیلى کوتاه
  • پاهای خود را خشک و مرطوب نگه دارید.
  • جوراب های خود را زود به زود عوض کنید.
  • کفش های مناسب بپوشید .
  • زخم  پای دیابتی می تواند پس از آن که درمان شدند بازگردند. بافت زخم می تواند آلوده شود.
  • بنابراین ممکن است پزشک به شما توصیه کند کفش های دیابتی بپوشید تا زخم ها دوباره بر نگردند.

دکتر اعظم عرفانی فر متخصص داخلی ، فوق تخصص غدد و دیابت در تهران

برای پرسش از دکتر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
پرسش از دکتر