درمان دیابت حاملگی

 اغلب زنان مبتلا به دیابت حاملگی نوزادانى سالم به دنیا می آورند. شما مهمترین فرد در داشتن یک بارداری سالم هستید.

درمان دیابت حاملگی شامل انتخاب تصمیم هاى سالم است. اکثر زنانى که در شیوه ى غذا خوردن خود تغییر ایجاد مى کنند و اغلب آنها ورزش می کنند، می توانند سطح قند خون خود را در یک محدوده هدف حفظ کنند. کنترل قند خون کلید اصلى برای جلوگیری از مشکلات دوران بارداری و یا تولد است.
دیابت بارداری

درمان دیابت حاملگی در دوران بارداری

-خوردن وعده های غذایى متعادل

 بعد از اینکه متوجه شدید که دیابت حاملگی دارید، با یک متخصص تغذیه دیدار کنید که یک برنامه ى غذایی سالم را توصیه کند. شما چگونگی محدود کردن مقدار کربوهیدراتى که می خورید به عنوان راهی برای کنترل قند خون خود را خواهید آموخت. از شما خواسته مى شود تا تمام چیزهایی که می خورید را بنویسید و وزن خود را پیگیری کنید. در مورد محدوده ی افزایش وزن که برای شما و کودک شما مفید است، بیشتر خواهید آموخت. رژیم گرفتن در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود.

-ورزش منظم

 سعی کنید حداقل 2 ساعت و نیم در هفته ورزش متوسط ​​انجام دهید. بهترین کار این است که 30 دقیقه در روز، حداقل 5 روز در هفته فعال باشید. خوب است در بازه هاى 10 دقیقه اى یا بیشتر در طول روز و هفته فعال یت داشته باشید. ورزش منظم و متوسط ​​در دوران بارداری به بدن کمک می کند که بدن از انسولین بهتر استفاده کند و به کنترل قند خون کمک کند. اگر قبل از اینکه باردار شوید به طور منظم ورزش نمى کردید قبل از شروع تمرین با پزشک خود صحبت کنید. فعالیت های کم اثر مانند راه رفتن و شنا، مخصوصا برای زنان باردار مناسب است. همچنین می توانید کلاس های مخصوص ورزش برای زنان باردار را امتحان کنید.

-بررسی سطح قند خون

بخش مهمی از درمان دیابت حاملگی ،کنترل سطح قند خون در خانه است. هر روز یک یا دو بار آزمایش خون قند خون خود را انجام دهید. دانستن اینکه سطح قند شما در محدوده هدف قرار دارد، می تواند ذهن شما را به آسانی آرام کند. با پزشک خود در مورد چگونگی آزمایش قند خون خود صحبت کنید.قبل از آن می توانید مقاله آزمایش های قند خون را بخوانید.

 دیابت بارداری در ماه آخر
-نظارت بر رشد جنین

 پزشک شما ممکن است از شما بخواهد حرکات جنین به نام شمارش ضربه ها را پیگیرى کنید و اگر فکر می کنید کودک شما کمتر از حد معمول حرکت می کند به پزشکتان اطلاع دهید. همچنین ممکن است سونوگرافی جنین انجام دهید تا ببینید که جنین شما به خوبى در حال رشد استیا خیر. ممکن است یک تست بدون استرس برای بررسی سلامت قلب کودک شما انجام دهید.

-انجام معاینات پزشکی منظم

 داشتن دیابت حاملگی به معنی بازدید منظم از پزشک است. در این بازدیدها، دکتر شما فشار خونتان را بررسی کرده و نمونه ای از ادرار را آزمایش می کند. همچنین میزان قند خون ، رژیم غذایى ، میزان ورزش و میزان افزایش وزن شما را بررسى مى کند .

-مصرف داروهای دیابت و انسولین

 اولین راه برای درمان دیابت حاملگی تغییر در نحوه خوردن و ورزش منظم است. اگر سطح قند خون شما بیش از حد بالا باشد،
ممکن است به داروهای دیابتی یا انسولین نیاز داشته باشید.

دیابت بارداری در طول زایمان

-سزارین لازم نیست

اکثر زنان مبتلا به دیابت حاملگی قادرند نوزاد خود را به صورت واژینال به دنیا آورند. دیابت حاملگی فقط به این معنی نیست که شما نیاز به سزارین دارید.
از آنجا که به دنیا آوردن سالم یک کودکى که بیش از حد رشد کرده است می تواند دشوار باشد ، پزشک شما سونوگرافی جنین را براى اطمینان خاطر انجام خواهد داد تا اندازه نوزاد اندازه گیری کند. اگر پزشک تشخیص دهد که کودک شما بیش از حد بزرگ و در معرض خطر است، ممکن است تصمیمی برای ایجاد التهاب یا انجام سزارین داشته باشد.

-بررسی میزان قند خون به طور منظم

اگر سطح قند خون شما بیش از حد بالا باشد، ممکن است مقدار کمی انسولین از طریق ورید به شما داده شود. اگر سطح قند خون شما خیلی کم باشد، ممکن است به شما مایعى که حاوی گلوکز باشد به صورت داخل وریدى ، داده شود.

بررسی ضربان قلب کودک

بررسی ضربان قلب کودک شما و اینکه چقدر قلب کودک شما به حرکت پاسخ مى دهد . نظارت بر قلب جنین به پزشک اطلاع می دهد که کودک شما در طول زایمان در چه حال است . اگر کودک بزرگ است یا به نظر نمی رسد که به خوبی انجام شود،
ممکن است نیاز به سزارین باشد .

مراقبت های دیابت حاملگی پس از زایمان

پس از زایمان باید شما و کودکتان تحت مراقب باشید.

 در چند ساعت اول، سطح قند خون شما ممکن است هر ساعت آزمایش شود. معمولا سطح قند خون به سرعت طبیعی می شود.

سطح قند خون کودک شما نیز چک می شود. اگر میزان قند خون شما در دوران بارداری بالا باشد، بدن نوزاد شما چند ساعت پس از تولد، انسولین اضافی تولید خواهد کرد. این انسولین اضافی باعث کاهش میزان قند خون کودک شما می شود.

هیپوگلیسمی

اگر میزان قند خون کودک شما خیلی پایین باشد، ممکن است به قند اضافی مانند نوشیدنی قندى یا قند داخل ورید نیاز داشته باشد. خون نوزاد شما همچنین می تواند برای کلسیم کم، بیلی روبین بالا و گلبول های قرمز اضافی بررسی شود.
هیپوگلسمی کودکان

خطر ابتلا به دیابت نوع 2

میزان قند خون زنان مبتلا به دیابت حاملگی در عرض چند ساعت یا چند روز پس از زایمان به حالت طبیعی باز مى گردد. اگر دیابت حاملگی دارید، در معرض خطر ابتلا به آن در حاملگی آینده هستید. همچنین در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستید که یک نوع دیابت دائمی است. انتخاب های سالم و تغییراتی که در دوران بارداری انجام داده اید، اگر ادامه یابد، به شما در جلوگیری از دیابت کمک می کند. اگر براى خود یا فرزندتان در مورد دیابت نوع 2 نگران هستید، با پزشک خود صحبت کنید.
اکثر پزشکان در صورت امکان شیر مادر را برای کودک تو صیه مى کنند . به عنوان مثال، تغذیه با شیر مادر می تواند وزن کودک شما را سالم نگه دارد، که ممکن است احتمال ابتلا به دیابت را کاهش دهد. آنتی بادی ها برای تقویت سیستم ایمنی نوزاد شما فراهم می شوند. و این خطر ابتلا به انواع مختلف عفونت را کاهش می دهد. همچنین ممکن است شانس ابتلا به دیابت را در زندگی او کاهش دهد.

 

دکتر اعظم عرفانی فر متخصص داخلی ، فوق تخصص غدد و دیابت در تهران

برای پرسش از دکتر روی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
پرسش از دکتر